Om kajakkene

Kajakker jeg har for utleie i 2020:

Tiderace Xcite S :

En morsom og veldesignet båt som er bygd for lek og moro i bølger og brott, men også har nok volum til å brukes på en komfortabel helgetur.
Dette er desverre en kajakk som er tatt ut av produksjon.
Kajakken er utstyrt med senkekjøl.

Lengde: 500cm, Bredde: 50,4cm, padler vekt 55-80 kg

Tiderace Vortex

VortexTiderace Vortex er perfekt til surf, rockhopping, lek og dagsturer.

Vortex er en del av TideRace «Play at Sea» segment, hvilket gjør den til en meget responsiv og leken kajakk. Kajakken har en godt definert knekkspant som gir utrolige surfegenskaper og en eksepsjonell følelse av kontroll samtidig med at du vil føle deg trygg og sikker selv i de mest utfordrende forhold. Med andre ord en kajakk som er perfekt til surf og lek, rockhopping og lekne dagsturer.

Til tross for flotte egenskaper for teknisk padling er Vortex fortsatt en svært stødig kajakk som egner seg for en nybegynner som ønsker en kajakk å utvikles i.

Kajakken er utstyrt med senkekjøl.

Lengde: 505cm, Bredde: 56,5cm, padler vekt 70-100 kg
Produsentens hjemmeside

 

SKUK Romany S Rm

romany_s_rm_both

Romany S RM blir også kalt Romany RM. Dette er en Plastversjon av Romany Surf og er dermed en ekte Romany. Vi snakker om et skrog med fiskeform og myke men markerte spanteoverganger som nærmer seg knekkspant. Forholdsvis mye banan.

Romany var, og er, en unik båt som betjener alle fra nybegynner til elitepadler, og Romany S RM kopierer dette i PE. Da båten er romsligere enn den originale Romany vil nok de fleste norske padlere passe inn, selv om de aller største nok vil få for liten plass.
Romany S RM har tre-fire målgrupper: nybegynnere som vil lære fort, surfere og erfarne padlere som liker en dansende stil i bølgene, og litt større padlere.
Nybegynneren får en kajakk som er trygg å sitte i og som gjennom begrenset lengde og enorme snuegenskaper lærer padleren de riktige teknikkene fort.
Surferen og bølgedanseren vil oppleve et svært kontrollerbart skrog som lett kommer opp i surf og som lett kan drives både opp mot bølgen og ned fra den.

Kajakken er utstyrt med senkekjølsystem fra Kari-Tek.

Kajakken er 4,90 m lang, 54,5 cm bred og passer for alle fra nybegynnere til verdenseliten.
Produsentens hjemmeside

 

Arrow Play MV PE

PLAYDette er en havkajakk med utmerket manøvrering og leke egenskaper.  Kajakken er bygd for å kunne ri på bølgene uten at den begynner å «dykke». Dette er virkelig en kajakk man kan leke i bølgene med!

Den høye primære og sekundære stabiliteten gjør at selv nybegynnere kan føle seg trygg i kajakken, samtidig er det en kajakk som kan ta utfordringer når det kommer til teknikk. Den har rask respons, manøvrering og den har god fart!

Zegul Arrow Play MV PE er til den mellomstore padleren, cockpiten er blitt en anelse mindre enn Fiber versjon, så du som padler får god kontakt med kajakken.

Kajakken er utstyrt med senkekjøl.

Kajakken er 5,17 m lang, 53,5 cm bred og vil passe best for padlere over 65 kg.
Produsentens hjemmeside

Boreal Designs Baffin P3

Baffin P3Mange mener grønnlandsinspirerte Baffin er verdens beste kajakk i plast, og et av markedets beste valg når det gjelder kajakker med knekkspant. . Få, om noen, kajakker gir en bedre kontakt mellom padler og kajakk enn Baffin og den er et førstevalg blant mange som skal ut og leke seg i de store bølgene. Den leveres med dags luke og senkekjøl som standardutrustning og er klar for å møte storhavet.

Dette er en kajakk som du kan virkelig leke deg med på bølgene blå, rockhopping, stormpadling etc. Den tåler uante mengder med juling og du gir deg garantert før båten. Samtidig en fantastisk comfort kajakk for nybegynnere, som har stødigheten på plass og hvor du vil trives fra første padletak.

Baffin fåes i 3 størrelser , P1, P2 og P3, slik at alle kan få denne kvalitetskajakken i perfekt tilpasset størrelse. Men det er bare den største utgaven jeg har til utleie her.

Kajakken er utstyrt med senkekjøl.

Kajakken er 5,36 m lang, 58,4 cm bred og vil passe best for padlere mellom 91 og 127 kg.
Produsentens hjemmeside


Valley Ètain 17-5 – RM

 

Valley Etain 17-5 RM er en solid kajakk i segmentet tur- og ekspedisjonskajakker. Den har alle de egenskapene som stilles til en kajakk i denne kategorien. Valley har samtidig lagt vekt på å beholde de mer «lekne» egenskapene, som kjennetegner deres kajakker. Egenskaper som gir stor «padleglede» også på kortere turer.

Setet er komfortabelt. Kajakken har to skott med ovale luker og god lastekapasitet, ett fremme og ett bak. I tillegg er det en lett tilgjengelig dagluke rett bak setet og et lite «skott», til bilnøkler og lignende, rett foran sittebrønnen.  Skroget har et svakt V-formet tverrsnitt. Primær- og sekundærstabiliteten er god. Kajakken er stabil, sjøsterk, sporer godt og er lett å manøvrere. Det bredeste punktet er lagt ved «hofteposisjon», noe som gir god balanse og «kontakt» mellom kajakk og padler. Valley Etain 17-5 RM har en lang vannlinje. Dette gjøre den til en rask kajakk og sikrer forutsigbarhet selv når den fullt lastet med bagasje.

Kajakken er utstyrt med senkekjøl.

Kajakken er 5,31 m lang, 54 cm bred og vil passe best for padlere mellom 65 og 100 kg.
Produsentens hjemmeside

Valley Aquanaut Club

Aquanat Club er en trygg og god kajakk og alle som har padlet litt Valley før vil kjenne seg igjen i kajakken. De eneste forskjellene man legger merke til med denne «billig» modellen, i forhold til de andre modellene Valley lager, er at senkekjølen er av taustyrt, og at det kun finnes to luker. Dagsturluken mangler, og dette er nok gjort for rett og slett å spare penger da club utgaven er en «billig» utgave.
I sjøen oppfører skroget seg svært likt som de andre Aquanaut modellene. Lengden er lik Aquanaut LV og bredden lik Aquanaut HV. Med en svakt V-form (sett forfra) og en nokså lang kjøllinje er kajakken bra retningsstabil.
Nybegynneren vil fort finne seg til rette, skroget er tilgir mange feil og man har nokså mye å gå på før man kommer så langt ut på siden at man velter. Den flate V-formen gjør at kajakken ligger støtt på de to flatene på begge sider av kjølen. Primærstabiliteten er god, og sekundærstabiliteten er helt på høyde med de andre kajakkene fra samme produsent. Ved kanting møter man til slutt motstand som gir beskjed om at man kan kante dit, men ikke lenger. Kajakken egner seg derfor godt for de som vil lære seg å kante for å kunne svinge enda mer effektivt.
Denne modellen er ikke lenger i produksjon.

Kajakken er utstyr med senkjekjøl.

Kajakken er 5,31 m lang, 54 cm bred og vil passe best for padlere mellom 65 og 100 kg.

Tahe Marine Lifestyle Duo

Lifestyle DUOLifestyle Duo er ekstremt stabil, har enestående egenskaper og overraskende god fart. Lifestyle Duo PE er egnet for middels til store store padlere. Den er ikke for de aller høyeste gutta, i hverfall ikke i fremre posisjon, men er du i snittet er det ikke noe problem.

De relativt store cockpitene gir en mye lettere inngang til kajakken. Lifestyle Duo PE er utstyrt med en rund og en oval luke for enklere pakking og tilgang til utstyret. Skroget er designet med primærstabilitet i tankene.

Kajakken er utstyrt med standard ror system.

Kajakken er 5,25 m lang, 69 cm bred og har en stor lasteevne med sin kapasitet på 260 kg.
Produsentens hjemmeside

Current Designs Raven barnekajakk

Image result for current designs ravenEn «performance» kajakk for barn!

Dette er kajakken alle skulle ønske de hadde som barn. Lett, stiv, skikkelig utstyrt og med et fantastisk skrog. Dette er ikke bare en krympet «voksenkajakk», men  en kajakk utviklet med utgangspunkt i barn. Vekt, bredde, skrogegenskaper. Alt handler som at barnet skal kunne føle mestring, syns at det er gøy å padle og kunne utvikle sin teknikk.

Det kantete skroget gir utmerket stabilitet og gjør manøvrering av kajakken enkel. Kajakken er utstyrt med to luker, polstret sete, polstrete lårstøtter, og justerbare fotstøtter.

Nydelig glideeffekt i skroget som gjør at junior virkelig kan være med på padletur!

Kajakken er bygget i et vakuumstøpt hybridkomposittmaterial som gir en uovertruffen kombinasjon av lett vekt, stivhet og robusthet

Kajakken er 3,66 m lang, 51 cm bred og har en kapasitet på 56 kg.

NDK Romany Classic

Det finnes neppe en båt som mindre personer kan gjøre mer i en kajakk enn Romany.
Skal du ha en kajakk i dette segmentet er Romany en båt du bør vurdere!

Lek, tur eller trening. Romany dekker alle disse behov. Passer du båten har du en båt for alt!
Classic er 4,89m og bredden er 0,54m. Kajakken har ellers alle egenskapene til Explorer, men i et mindre format. Romany er brukt av medium personer, men selv personer opp til 190cm kan padle den på kortere turer.

Denne kajakken er utstyrt med senkekjøl

NDK Greenlander Pro

Den raskeste kajakken av NDK sine klassiske modeller. Denne ekspedisjonskajakken er ideell for den mellomstore paddleren, og det lave volumet i kombinasjon med knekkspant, bidrar til at den lettere kan styres i vindfulle forhold

Greenlander Pro har en særegen hekk med en markert tradisjonell Inuit oppsving. Det hevdes at Inuit-padlere valgte dette designet, da det ville vært relativt enkelt å endre kajakkens egenskaper i vind ved å endre størrelsen på den oppadgående hekken.

Kajakken har et lavt bakdekk for enkel rulling, en nøkkelhulls cockpit som gir utmerket grep, kontroll og gir enkel utstigning hvis det er nødvendig. Det skrånende skottet bak setet, gjør at kajakken lett kan tømmes ved å løfte bare bauen.

GreenlanderPro er540 cm lang og bredden er 54 cm. Den passer best for padlere mellom 55 og 95 kg.

Denne kajakken er utstyr med taustyrt senkekjøl

Tahe Marine Greenland LC 

Dette er kajakken du må prøve ut om du er interessert i tradisjonell padling med grønlandsåre. Med de klassiske linjene og lavt volum har denne gitt mange padlere glede og interesse for å prøve noe nytt, eller gå «tilbake til grunnleggende» tradisjonell design og teknikk. Tahe Marine Greenland kajakker har svært lavt volum og en tett passform til kroppen din, noe som gir deg full kontroll over hva du gjør og gir deg følelsen av å være nærmere vann enn noen gang. Grønlandskajakkene er designet med klassiske linjer, med den harde chinen hele veien langs V-bunnskroget. Kajakkdekkene er utformet med lavt bakdekk for enkle bakoverlente ruller, og ganske lavt volum på forsiden dekk for å hjelpe deg på fremoverrullene. Tahe Marine Greenland ble designet av Johan Wirsen for padlere som ønsker å få ruller til å se lett ut.

Denne modellen er nå ute av produksjon, men en forbedret versjon produseres og selges nå som Rebel Ilaga fra Rebel Kayaks.

Denne kajakken er 545 cm lang, 50cm bred, har ocean cockpit og er utstyrt med senkekjøl

Kajakker jeg har hatt tidligere:

Riot Brittany 16.5

Riot Brittany er en gjennomprøvd og prisvinnende «Brit-syle» havkajakk. Den har rykte på seg for å være rask og smidig, og samtidig passe både nybegynnere og padlere med erfaring. Stabiliteten gjør at en nybegynner føler seg komfortabel, mens kajakkens form gjør at dyktige padlere også kan ta stor glede av den.

Kajakken har god plass og liner for lagring på dekk, mulighet for kompass i front og stroppfeste for åre bak cockpit for å gjøre det enklere å bruke årepose hvis uhellet er ute og man må ombord i kajakken igjen på havet.

Det diskuteres hva som er best av ror og senkekjøl, Riot Brittany leveres med begge deler som standard!
Kajakken er 4,82 m lang, 55 cm bred og har en lastekapasitet på 159 kg.

Tahe Marine Reval HV PE :

Reval HV PE
Endelig er denne populære havkajakken kommet i plast. Passer L-XXL padlere.
Reval HV er ny modell for 2016 sesongen og er oppfølger i større versjon fra den enorme suksessen til Reval Midi versjonen. Reval HV, som Reval Midi, er et ideelt valg for adrenalins søkere, denne kajakken har en fantastisk stabilitet og fremkommelighet selv i brytende bølger og sterk vind. Reval HV er samme kajakk som Reval midi Pe i plast bare høyere og større cockpit.
Skroget er designet med rocker og rund baug og akter for å håndtere eventuelle utfordrende forhold i havet. Kajakkens dekk er utstyrt med en rund front luke, en oval bakluke og en dagstur-luke for lettere adgang til avdelinger.
Denne kajakken er utstyrt med både ror og senkekjøl
Kajakken er 5,35 m lang, 60 cm bred og vil passe best for padlere mellom 90 og 125 kg.

 

Tahe Marine Reval Midi PE:

Reval MidiReval Midi PE er en kvalitetskajakk med både senkekjøl og ror! Stabil og god kajakk for både nybegynnere og erfarne paddlere.

Reval Midi er en kajakk med moderne design og britisk tilsnitt, god stabilitet, gode svingegenskaper, kort sagt en knallgod allround kajakk med gode sjøegenskaper. Padler du mye i røff sjø og ønsker en leken kajakk som tåler mye og har topp sjøegenskaper er dette kajakken for deg. Høy kvalitetsfølelse og utrolig stivt skrog til å være en plastkajakk.

Bruksområdet er tur, både av lengre og kortere varighet eller lek og moro i brott og surfesonen.

Denne kajakken er utstyrt med både ror og senkekjøl.

Kajakken er 5,15 m lang, 56 cm bred og vil passe best for padlere mellom 70 og 110 kg.
Produsentens hjemmeside

Tahe Marine Greenland T 

Image result for tahe marine greenland touring

Fullblods grønlandskajakk av Johan Wirsén. Greenland T er en nydelig grønlandskajakk med gode sjøegenskaper og fartspotensiale. Og ikke minst: en «rullemaskin» i verdensklasse. Greenland T er en litt større utgave av Tahe Marine Greenland (som nå senere produseres som Rebel Ilaga ), med litt bedre plass, men frem for alt; med nøkkelhull cockpit som føles mer naturlig for de fleste moderne havpadlere.

Denne modellen er ute av produksjon, men produseres nå i en forbedret utgave som Rebel Greenland T fra Rebel Kayaks.

Denne kajakken er utstyr med senkekjøl

Kajakken er 5,45 m lang, 54 cm bred og vil passe best for padlere mellom 55 og 110 kg.

Valley Gemini SP rm 

 

 

 

 

Valley har en lange tradisjoner innenfor segmentet «havlek» («Sport and Play»), og med modellen Valley Gemini SP følger de opp denne tradisjonen med en kajakk i polyethylen. Valley Gemini SP RM er en kajakk med svært høy «morofaktor»! Opplevelsen er den samme enten målet er en dags-/helgetur eller er en dag med ren lek i bølgene. Dette er en kajakk av høy kvalitet som man kan nyte fra første åretak og ha glede av gjennom hele karrieren.

Skroget er svakt V-formet. Kajakken har et stort spring, skarpe kanter under sittebrønnen og tilnærmet ”bananfasong” når du ser den fra siden. Den er kun 452 cm lang og bredden hele 56 cm. Dette er egenskaper som gjør Valley Gemini SP RM til en ekstremt lettsvingt kajakk som reagerer lynraskt på styretak og ikke dykker med nesa i bratt surf. Denne kajakken kan «carve», svinger fram og tilbake på store bølger og gjøre mye annet som dyktige padlere setter stor pris på.

Kajakken er utstyrt med senkekjøl.

Seabird Qanik :

En Grønlandsperle av de sjeldene! Seabird Designs Qanik er en nydelig Grønlandskajakk med virkelige fine linjer og detaljer. Dette er en kajakk for den kresne som ønsker en havkajakk som gir padleopplevelse av de sjeldne. Qanik er en lang og slank kajakk som har ekstremt gode sjøegenskaper. Den ligger lavt i vannet og er meget lett og rulle med. Kajakken anbefales erfarne padlere, men utfordrer også nybegynnere som ønsker å utvikle ferdighetene til et nytt nivå.

Med høyt dekk går Qanik tørt selv under røffe forhold, den har god plass til det du ønsker å ta med deg av utstyr for helge eller ukes turer. Det er en trygg kajakk som gir myke bevegelser og som holder padleren tørr selv under røffe værforhold. Den akslererer raskt og er lett å kontrollere i bølger. Til tross for manøverbarheten går den dit du peker når farten øker.

Kajakken er 5,46 m lang, 52 cm bred og vil passe best for padlere mellom 60 og 90 kg.