Kurs i havpadling

3 bakgrunn kurs

 

Jeg er utdannet aktivitetsleder gjennom Norges Padleforbund  og tilbyr kurs etter Norges Padleforbunds kursstige, og gir ut våttkort med aktuelt oblat etter avsluttet kurs.

Jeg tilbyr følgende kurs i havpadling:

  • Introduksjonskurs (3-4 timer)

Dette er det første kurset i våttkortstigen, og har en varighet på 3-4 timer.
Hvis du er usikker på om kajakk er tingen for deg, eller bare ønsker å prøve kajakkpadling, så vil dette kurset være en mulighet til å prøve dette i trygge og kontrollerte omgivelser

På Kajakk Introduksjonskurs blir du introdusert for kajakken og utstyret. Gjennom enkle praktiske øvelser skal kurset lære deg å bruke kajakk, åre, trekk og vest, etterfulgt av en kort padletur i området for å øve teknikken. Kurset er ment å motivere til videre opplæring i padling. Kursavgiften inkluderer våttkort, kajakk, åre, trekk og vest.

  • Grunnkurs (16 timer)

Dette er det andre kurset i våttkortstigen, og har en varighet på 16 timer fordelt på to dager (lørdag og søndag). Kurset gir NPF våttkort og er en introduksjon i bruk av havkajakk. Det tar for seg temaene friluftsliv, sikkerhet, padleteknikk og redning.

Dette kurset er fundamentet som alle andre padlekurs bygger videre på. Kurset begynner med en innføring om selve kajakken, fornuftig bekledning, ulike typer årer, og rett bruk av kajakk og kajakkutstyr. Man vil også komme innom tema som skadeforebygging, turpadling og pakking av kajakk. 
Etter en grunnleggende opplæring padler vi på tur og bruker øyer, sund og viker i området som base for trening og praktiske øvelser der man skal øve på god padleteknikk og grunnleggende manøvrering av kajakken. I praksis betyr det at man skal lære å padle fremover, bakover og sidelengs. Har du ikke prøvd å padle sidelengs før?  
I tillegg skal det læres forskjellige måter å styre kajakken på, både ved hjelp av ulike åretak og ved bruk av teknikker med kropp og kajakk. Her kan det være noe å lære, selv for padlere som allerede har noen års erfaring.
Sikkerhet er det også viktig å bruke tid på, både gjennom diskusjoner og gjennom praktiske øvelser. Blant annet øves det  på ulike måter å utføre kameratredning av kantret padler, og å redde seg selv.
Og selvsagt blir det bading og god anledning til å prøve balanseøvelser og annen moro.